Dåb/navngivning

Et barn skal navngives, inden det fylder seks måneder enten ved dåb eller navngivning.

Dåb: Ønsker I jeres barn navngivet ved dåb, rettes der henvendelse til kirkekontoret i det sogn, I ønsker jeres barn døbt i. På dåbsdagen vil I få overrakt en Fødsels- og dåbsattest. Barnet er efter dåben medlem af Den Danske Folkekirke.

Et barn kan god navngives først og senere blive døbt.

Voksendåb: Ved voksendåb er det en forudsætning, at man ikke tidligere er døbt med den kristne dåb.

Navngivning: Hvis I ikke ønsker jeres barn døbt og medlem af Den Danske Folkekirke, kan I navngive det ved at anmelde navnet på www.borger.dk, navngivningen behandles herefter i bopælssognet.

Hvad skal barnet hedde: I kan finde en liste over godkendte navne i Danmark på familiestyrelsens hjemmeside www.ast.dk

I er velkommen til at kontakte kirkekontoret for hjælp og vejledning på tlf. 9824 4100 eller mail: aaby.sogn@km.dk