Vielse

Ønsker I at indgå ægteskab og har besluttet jer for en kirkelig vielse, rettes der henvendelse til kirkekontoret i det sogn, I ønsker at blive viet i.

Der skal afleveres en prøvelsesattest til kirkekontoret, som fås ved henvendelse til ens bopælskommune via www.borger.dk eller ved henvendelse til borgerservice. Vær opmærksom på at prøvelsesattesten kun er gyldig i 4 måneder efter udstedelsen.

Når I gifter jer, beholder I egne navne. Ønsker I at få samme efternavn og eventuelt mellemnavn på bryllupsdagen se punktet ”Navneændring på bryllupsdagen”.

Kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab

Mange par bliver gift på rådhuset, men vælger senere at gå i kirken og få en kirkelig velsignelse. Det kaldes "kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab".

Ønsker I dette rettes der henvendelse til kirkekontoret i det sogn, hvor I ønsker den kirkelige velsignelse af jeres ægteskab.